BLOGG

Vietnam kommunicerar, Tammy Dang, maximerar teknologin för information och underhållning

Vi kontaktade nyligen vår samhällskontakt Tammy Dang för att prata om hur pandemin har påverkat det vietnamesiska samhället och hur det har använt teknik för att fortsätta att föra samman sitt samhälle.

Kan du ge lite information om dig själv och ditt arbete med samhällsrelationer för grannskapsavdelningen?

Jag har varit i Seattle sedan 2005 och har varit Community Linked i över fem år. Som Community Relations Director är jag en bro mellan regeringssystemet och samhällsmedlemmar. Jag delar information med samhället, genomför seminarier, underlättar möten och hjälper samhället att förstå information från staden eller distriktet. Detta är särskilt viktigt för projekt som direkt påverkar samhällsmedlemmar. Jag hjälper dem att dela med sig av sina bekymmer och önskemål så att deras röster kan höras, vilket kan vara svårt för många på grund av språkbarriärer. För att hjälpa dem använder jag mina tvåspråkiga kunskaper i vietnamesiska, samt översätter och översätter.

Hur såg du på effekterna av pandemin på det vietnamesiska samhället?

Pandemin har haft en stor inverkan på det vietnamesiska samhället, eftersom de flesta av dem arbetar nära och är omedvetna om tekniken. När karantänen ägde rum var det ett stort problem för dem. Men som tur är har vi ett starkt samhällsstöd. Vi höll kontakt via telefon och gick på virtuella möten. Detta hjälpte dem att hålla kontakten med varandra, att uppmuntra varandra och att ta hand om varandras psykiska hälsa. Dessa första månader var dock svåra eftersom många människor inte visste hur man använder virtuella mötesplattformar. Jag minns att det tog mig 45 minuter att hjälpa någon att ringa till ett möte, bara ring, inte video eller Zoom. Även små steg, som att lägga till en pinkod, kan vara förvirrande eftersom de är okända. En sak jag beundrar med den personen och alla jag jobbar med är deras tålamod. Det tog ett tag för dem att bli bekväma med tekniken, men de ger aldrig upp och är alltid redo att lära sig något nytt. De följer strömmen, och när de väl inser det kommer de att vara där varje vecka och lätt ta med sig vänner!

En av sakerna jag gjorde var att spela in min röst eller video och skicka den till folk så att de kunde höra och se meddelandet, inte bara skriftligt. Det brukade vara trevligt att se varandra personligen och lyssna på varandras röster. Så jag skulle göra mitt bästa för att hälsa dem och påminna dem om covid-protokoll eller blanda det med en video för att gå med i mötet. De gav mig smeknamnet Tammy Radio! När jag skickade ett meddelande sa de, “Ah, låt oss gå, Tammy Radio är aktiv!”

I början av pandemin skapade du en onlinegrupp för att hjälpa till att dela information. Kan du berätta lite om den här gruppen och hur den hjälper ditt samhälle att hålla kontakten?

Tillbaka i april 2020, när COVID drabbade vårt territorium och karantänen började, fick jag idén att skapa ett virtuellt mötesrum. Jag skapade en video om hur man ansluter och skickade den till folk för att hjälpa dem att komma in i rummet. Vi började varje vecka med avsikten att dela information om covid, ha en plats att dela sina kamper med samhället så att människor kan stödja varandra och ge en möjlighet till mänsklig kontakt som kan fortsätta utöver att bara träffas. Bra.

Därefter sjunger de sista delen av den och en halv timmen. Jag insåg att underhållning och musik är saker som kan ge människor glädje och koppla ihop dem även under karantän. Jag är en sångare, och jag hjälpte dem att koordinera och bestämma vem som ville sjunga varje låt, och jag ordnade ordningen. De sjunger vietnamesiska sånger, engelska sånger, countrymusik och modern musik. Alla sorters sånger, de bara älskar att sjunga! Jag började också göra en affisch varje vecka för att främja mötet och för att spegla olika människor. De kändes som kändisar! Någon sa till mig, “Jag har alltid drömt om att vara med på den affischen, för jag älskar att läsa, men jag har aldrig haft en chans att stå på scen, och du får mig att känna mig väldigt speciell.” Jag vill bara uppmuntra dem, gå med, delta och stötta andra medlemmar.

Hur tror du att vi kan fortsätta att använda teknik för att hjälpa människor att hålla kontakten med varandra, till sitt språk och sitt arv?

Vi är glada att vi kan fortsätta våra personliga möten, men det är trevligt att det virtuella rummet är ett alternativ. De är bekväma och lägger till fler evenemang och möjligheter att få kontakt med samhället. De gillar att få mer aktivitet och engagemang, och de har redan tekniken. Människors deltagande i regeringsmöten eller forum har gett goda resultat, så det är inte nödvändigt att fastställa den materiella och tekniska basen för att nå dit. Det är ett bekvämt sätt att delta. Jag skickar helt enkelt dem påminnelser om dag och tid för mötet och de dyker upp.

Vår grupp samlas fortfarande för två virtuella mötesgrupper i veckan; den ena är för information och skoj genom att sjunga, och den andra är för information och bön. Det spelar ingen roll vilken religion du har, vi har buddhister och kristna, och vi samlas bara för att dela vår börda eller kamp, ​​eller så känner vi någon som behöver bön, och vi kommer tillsammans och ber. Detta har varit konsekvent varje vecka sedan pandemin inträffade. Jag har folk som ringer från fyra olika delstater i rad. Jag tycker om att göra det här eftersom jag ser skillnaden i att finnas där för medlemmar i samhället i alla åldrar. Jag har en grupp seniorer, en grupp föräldrar med funktionshindrade barn och medelålders. De går alla med. För att vara ärlig så vet en del av dem inte ens vem jag är eftersom de precis har blivit skickade av en vän. Jag älskar att göra det.

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU