BLOGG

Liz Soares: Definiera de grundläggande reglerna med teknik

Jag behövde inte läsa boken How to Get Rid of Your Phone, men jag fick några användbara råd.

Efter att ha stängt av alla varningar utom sms blev mitt liv mycket lugnare.

Boken, skriven av Catherine Price, berättar om hur våra smartphones styr våra hjärnor och erbjuder ett sätt att få en sundare relation med dem. Jag läste mer till den första delen. Som skolbibliotekarie är det intressant att förstå varför så många unga inte kan koncentrera sig tillräckligt för att läsa en bok.

Min iPhone är förvisso min ständiga följeslagare, men jag kände inget behov av att ändra mitt beteende med den. För den perfekta tiden kommer jag att byta till hypnotiskt glidande läge på Facebook; men detta är inte ovanligt, jag talar i 10 minuter, toppar.

Jag använder det faktiskt för att stödja min läsning på telefonen. Jag tittar på ord jag inte känner till. På så sätt lärde jag mig att inchoate betyder primitivt; Reunion – en ö i Indiska oceanen, ett departement i Frankrike; och Pyewacket namngavs som bekant på 1600-talet av en påstådd häxa.

Det här är ett exempel på den snälla delen av mitt kärleks-/hatförhållande till teknik.

Jag lyssnar på musik på min telefon och spelar tysta naturljud för att hjälpa mig att sova.

Om det är något ohälsosamt med min telefon känner jag mig frånkopplad från världen. Jag försöker, men jag kan inte överraska min ungdoms värld, det fanns en telefon hemma, i köket, och om min mamma pratade med sin syster Stella skulle du inte ha tur nästa timme. Under en snöstorm 1978 körde jag 15 mil hem från college i en Ford Falcon 1964, halkade in på ett köpcentrum i min hemstad och ringde min pappa för att få hjälp.

När jag ser tillbaka var det bra att jag inte hade en mobiltelefon. Min far frågade: “Vad tänkte du på?” han skulle skrika och instruera mig. hela vägen.

För några månader sedan ringde jag min man Paul för att meddela honom att jag hade lämnat mötet och bodde i mataffären.

Han hämtade den fasta telefonen hemma, sedan avbröts samtalet. De följande 10 minuterna var konstiga och förvirrande. Jag hörde telefonen ringa hemma och såg Paul lyfta telefonen, men det blev tyst och sedan bröts anslutningen.

Jag fortsatte att försöka. Paul frågade en gång: “Mår du bra?” kunde han säga. Å nej. Jag visste då att han antingen trodde att jag hade ramlat och slagit mig själv hårt, eller att jag hade blivit kidnappad av rymdvarelser. Jag fick panik.

Istället för att gå direkt till marknaden gick jag hemifrån för att visa Paul att jag var säker och fortfarande på jorden.

Jag fick senare veta att Verizon hade ett tekniskt problem den dagen; min telefon återgick till det normala inom en timme. Men om jag inte såg på min telefon som en livlina skulle jag inte bli så förvirrad.

Det kommer inte att förändras: så här lever vi nu. På den tiden var det svårt och till och med farligt att få en telefonautomat; inte möjligt nu.

Men varningarna var något jag kunde hantera. När jag först köpte en iPhone, svarade jag på nyheten i idén. Sedan fick jag en smartklocka som synkroniserar med den. Jag trodde att min klocka skulle signalera och låta aktierna hoppa.

Men snart tröttnade jag på dessa tillkännagivanden. Min vän skriver på Facebook. Jag känner mig tvungen att kolla. Det här är en favoritbild av hennes katt. Det är inget fel med det, men det jag gör för att se efter katten distraheras från det. Jag kanske försökte skriva en krönika.

Det är inte hälsosamt.

Ingen går på stranden och signalerar inte din klocka. Texterna skramlar som en gammal teletypmaskin. Telefonen ringer. Det betyder ett pip – åh, Red Sox förlorade igen.

Det tog mig bara några minuter att stänga av alla aviseringar utom texterna. Under dagen kände jag mig väldigt lugn. Jag såg nyheterna när jag gick in på nyhetssajter. När jag loggade in på Facebook såg jag Facebook-inlägg. Jag blev förvånad över att ett så litet steg kunde förändra mitt liv till det bättre.

Jag skrev en gång en uppsats om min mamma, som föddes 1920. Han blev ett stort fan av den digitala versionen av mahjong på 80-talet. Hur kommer det sig att en kvinna som skriver brev på skrivmaskin och lyssnar på tv-serier på radio nu kommer att tillbringa en glad eftermiddag framför en dator?

För han var där förstås. Det var kul. Tekniken, som ofta tar över våra liv, är användbar och njutbar. Om inte, är det dags att bryta sig loss från det – eller sätta åtminstone några grundläggande regler.

Liz Soares välkomnar din e-postadress [email protected]


Fel användarnamn / lösenord.

Kontrollera din e-post för att bekräfta och slutföra din registrering.

Använd formuläret nedan för att återställa ditt lösenord. Efter att ha skickat in din e-postadress för ditt konto kommer vi att skicka ett e-postmeddelande till dig med en återställningskod.

“Tidigare

Amerikansk fotboll likställer löner med män och kvinnor

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU