ANSÖKNINGAR

Hur Virgin Atlantics eländiga Wi-Fi-policy för “tillåten användning” har gjort att flyga…

Åsikter: En transatlantisk flygning är nog en prövning utan Virgin Atlantics snåla Wi-Fi-policy, Fagin in the skies.

Teknik är fantastiskt, eller hur? Du kan befinna dig 40 000 fot över havet och hänga med i dramatiken i Tory-ledarskapstävlingen via direktsända onlinerapporter och sociala medier innan du till slut öppnar nöddörren och lyckligt kastar dig ner i avgrunden utan fallskärm.

Bortsett från ett skämt, som en frekvent transatlantisk resenär är jag så tacksam för Wi-Fi ombord. Jag kan fortsätta att arbeta, i de flesta fall, med några mindre brister som jag kan komma runt. Vid sällsynta tillfällen kunde jag samla ihop tillräckligt med bandbredd för att streama några livesportevenemang som jag bara inte ville missa.

Men gårdagens erfarenhet av Virgin Atlantics flygning från Heathrow till Miami visade hur långt vi måste gå. För denna flygning annonseras flygbolagets Wi-Fi Max-plan för att kunna ta kontoret med dig på planet. Det kostar £29,99 och ger dig tillgång till “hela flyget”.

Det är egentligen ganska dyrt och priserna verkar gå upp och upp (jag brukar betala 20-25 pund som mest) på sistone.

För vissa människor är £30 priset för en månad med höghastighetsbredband i hemmet. Detta är dock en speciell tjänst och ibland ett nödvändigt ont. Det gör att jag inte längre förlorar semester på resdagar. Det kanske fungerar, även om du måste hålla armbågarna på sidorna av jabroni-klasssätena. Vad finns det mer att göra?

Allt är bra tills flygbolagets Fair Use Policy träder i kraft. För £30 Wi-Fi Max-paketet är det bara 500MB. En halv konsert som pågår i cirka nio timmar av “hela ditt flyg”. Om du betalar £3 för meddelandetaxan får du 20MB. Det är vad ni kallar en policy för orättvis användning, mina vänner. Jag blev nästan kvävd av afternoon tea!

Jag började mitt nyhetsskifte för Pålitliga recensioner på tisdag, med vetskapen om att jag skulle behöva dela ut dessa data som om det var kärnved från andra världskriget på burk för att komma igenom. Efter en timme är jag nere på 350MB och jag börjar bli orolig. Jag var med Oliver Twist på ett flyg och jag bad flygbolaget: “Snälla, sir, kan jag få lite mer?”

Virgin Atlantic ekonomi

Jag strömmade inga videor eller surfade på datatunga sociala medier. Jag hade bara tillgång till e-post, bläddrade i mitt RSS-flöde och företagsbloggar innan jag skrev och laddade upp tekniska nyheter med den udda bilden.

Jag överlevde, nästan. Jag tryckte på publicera på min senaste skiftberättelse när räknaren tickade ner till noll. Skulle du tro att du skulle få ytterligare 50 MB för huset att binda ihop lösa ändar? Nej, i det ögonblick som hela ditt flygtillägg löper ut uppmanas du att köpa ett annat icke-Wi-Fi-kort för hela flygningen. Om jag hade jobbat hela dagen och haft tillgång till allt jag behövde, hade jag lätt kunnat spendera 120 £ på ynka 2 GB data redan 2007.

Jag har aldrig varit begränsad av ett sådant här flygbolag och jag är rasande över det. Vanligtvis, om du köper Wi-Fi för hela flygningen, är det vad du får. Det enda sättet som Virgins policy är bra för att “ta med dig kontoret” är om du arbetar inom HR och bokstavligen inte gör något annat än att göra andra människors liv svårare. Jag kan bara gå runt planet och inleda tanklösa undersökningar av ryggstödens position och valet av strumpor.

Det är oacceptabelt för Virgin Atlantic och dess partner Panasonic Avionics att dra folk över kolen så här. Wi-Fi under flygning är praktiskt taget överallt på längre flygningar nuförtiden, men värdet som erbjuds av tjänsten minskar.

Maximala hastigheter var runt 5 Mbps, anslutningen stödde inte Slack, vilket innebar att jag inte kunde komma åt viktiga nyhetsinsamlingsverktyg eller kommunicera med mitt team. Om du använder en meddelandetjänst stöds inte bilder och videor.

Med tanke på att Virgin Group också äger ett bredbands- och mobilimperium i Storbritannien som prioriterar hög hastighet och obegränsad dataanvändning, borde man veta bättre än att lura folk så här.

Det är orättvist mot passagerare som måste uppfylla sina plikter när de är i luften, som inte har något annat val än att spendera större delen av sina dagliga inkomster på internet.

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU