BLOGG

Grid Studios vackra prylkonst är taxidermi för nördar

Om det finns en bra sak med att bli äldre så är det att allt det fåniga du gillade när du var barn nu är nostalgimaterial. En inramad affisch för originalet Power Rangers film är inte en sorglig besatthet av ett barns tv-program, det är retro chic! Men det är skillnad på att bara spika ihop ett gäng gammalt skräp och att dekorera med avsikt. Och skillnaden är tydligen cirka tvåhundra spänn.

Det är cyniskt, speciellt för en man som faktiskt har det Star Trek målningar i hans hus. Men jag måste erkänna att Grid Studios kärleksfulla presentation av gammal teknik som konst är otroligt tilltalande för mig, och jag antar att folk gillar mig. När jag erbjöds en chans att recensera en av deras inramade, dissekerade prylar, hoppade jag på möjligheten för den ursprungliga Game Boy Advance, som jag tror ännu inte har toppats för både ergonomi och visuella tilltalande.

Inte helt museiklassiga minnen

Förpackningen kom i en fantastisk presentation, insvept i högkvalitativt papper med ett band förseglat i faktiskt vax. Om jag inte visste vad som fanns inuti skulle jag tro att jag fick en chokladask som kostade mer än min månatliga bilbetalning. När jag öppnade den hittade jag en ganska mer nedklassig skugglåda, platt svart bearbetat trä och plexiglas med ett fraktskydd av plast.

Enheten de skickade till mig ser identisk ut med presentationen på Grid Studios webbplats, ner till indigofärgen på själva GBA och utskriften av Pokémon Ruby startskärm. De olika bitarna på konsolen är kärleksfullt rengjorda och noggrant placerade, och är helt klart en riktig Game Boy Advance som vid ett tillfälle studsade runt en riktig barnryggsäck. Skärmskyddet i plast kan bytas ut, men resten har lite slitage för att visa att det är den äkta artikeln. Som sagt, denna GBA missbrukades inte – ingen av dess brister förringar stycket som helhet.

De borttagna och påklistrade delarna är estetiskt tilltalande, speciellt det vita kretskortet. Etiketter är knappast nödvändiga, men de presenteras väldigt rent i ett tilltalande pixlat typsnitt för att få dig att minnas alla de timmar du spenderade med att blåsa igenom AA:er.

Grid Studio GBA närbild

Michael Crider/IDG

Även om det är en konstig utelämnande här: Även om jag inser att det inte är en bra idé att fästa riktiga zinkbatterier på något som är avsett för långtidsvisning, så nämns det inte någonstans i märkningen eller förfalskningar som används i några av telefondesignerna. LCD-skärmen från Game Boy Advance saknas också. Den där glimten genom plasthöljet är den enda indikationen att den någonsin fanns där, trots att vi tittar på framsidan av kretskortet. Andra Grid Studio-spelpresentationer utelämnar också skärmpanelen, och jag är inte säker på varför.

Vilken färg du vill, så länge du vill ha lila

Bortsett från dessa nitpicks är det en mycket trevlig presentation, och presentationen är vad du betalar för. I så fall skulle jag ha velat välja min färg för Game Boy Advance-kroppen (som matchar den genomskinliga Glacier Blue från mitt minne) och kanske ett urval av spelbakgrunder eller tilläggskassetter (Dodgeball Advance är det jag minns mest). Men som en produkt som måste göras åtminstone en del i Kina, inser jag att de inte kan anpassas för alla.

Grid Studio GBA Närbild

Michael Crider/IDG

Shadowboxen är lite på den billiga sidan för priset, speciellt med tanke på omslaget den kom i, och de medföljande hängklämmorna inger inte mycket förtroende. Det skulle vara lätt nog att flytta baksidan till något mer lyxigt om du vill – delarna av GBA förblev imponerande orörliga under frakt.

En bra spädgåva

Grid Studio GBA inramad

Michael Crider/IDG

Allt som allt skulle jag säga att GRID Studio-presentationen är extremt snygg, billig shadowbox åt sidan. Om din inredningsbudget kan rymma det, skulle det se utmärkt ut i en serie. Företaget erbjuder mer eller mindre alla klassiska bärbara Nintendo-datorer, plus olika generationer av iPhones och andra populära mobiler och några udda prylar som Apple Watch. Tyvärr finns det inget alternativ för den ursprungliga Zune.

Håll kontakten med oss ​​på sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka här för att gå med i vår Twitter och Facebook

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU