BLOGG

Fyra SGTC Diesel Technology-studenter tilldelade Caterpillar Excellence Scholarships – Americus

Från medarbetarrapporter

AMERICUS – Fyra studenter i Diesel Equipment Technology Program vid South Georgia Technical College (SGTC) tilldelades nyligen South Georgia Technical College Foundation Caterpillar Excellence Scholarship för deras hårda arbete, arbetsmoral och genomsnittliga betyg.

Donald A. Gay och Jeremy Huiras, GA, Bernard M. Bryan, III, Buena Vista, GA och Bo J. Snider, Mitchell, GA, Caterpillar valdes ut studenter för att få excellensstipendier. Varje student fick mer än 1 660 $ att använda för att köpa verktyg för sitt valda karriärområde.

Gay är nyutexaminerad från SGTC Diesel Technology-programmet, och andra studenter kommer att ta examen under nästa termin eller två. Var och en av eleverna arbetar redan lönsamt i branschen för att förbättra sina färdigheter.

Donald A. Gay tog examen från Diesel Technology-programmet i maj och arbetar för närvarande med John Deere på Flint Equipment i Albany, GA. ”Under min anställningsintervju med John Deere fick jag frågan om jag hade gått på teknisk högskola. Jag sa till honom ja, South Georgia Technical College. Personen som intervjuades av mig var mycket imponerad när jag pratade om South Georgia Tech, och jag höll med om att SGTC är ett bra val om du är intresserad av att gå med i en dieselkarriär. ”

Gay har alltid tyckt om att arbeta på motorcyklar, fordon och små motorer, men medgav att en dieselkarriär av tre motorspår (småmotor, bensin eller diesel) nu är mycket efterfrågad. Även om han hade mycket begränsade kunskaper inom området för dieselmotorer, letade han efter den bästa platsen på Internet och från mun till mun för att lära sig dessa färdigheter, tekniker och utrustning och hur man använder dessa verktyg på rätt sätt. Gay gick på South Georgia Technical College, och resten är historia.

Han gynnades av en “full college-erfarenhet” vid South Georgia Tech. Han bodde på ett homosexuellt campus, var ordförande för Student Government Association, deltog i SkillsUSA och andra studentaktiviteter och tog examen med utmärkelser. Det bästa av allt var att han anställdes inom sitt område utan att ta examen.

“Jag är väldigt tacksam för det här stipendiet,” sa Gay. “Min erfarenhet på Technical College of South Georgia var underbar, och jag gillade de praktiska lektionerna, såväl som de intellektuella aspekterna av att lära mig hur saker fungerar och hur man löser problem. Detta kommer verkligen att hjälpa mig att färdigställa verktygslådan för mitt nya jobb. ”

En annan Lisburg-elev, Jeremy Huiras, är sophomore i Diesel-programmet och planerar att ta examen i december 2022. Innan han valde South Georgia Technical College gick han på Lee County High School. ”Jag kämpade på både gymnasiet och gymnasiet, och jag hade ofta svårt med mina lärare och administratörer. Att delta i Diesel Technology-programmet vid Technical College of South Georgia gav mig ytterligare en möjlighet, och det lärde mig ansvar och hur det kommer att bli i den verkliga världen, säger Huiras.

“Om jag inte hade sökt till South Georgia Tech, jag är inte säker på var jag skulle vara idag. Det här programmet har öppnat många nya dörrar för mig och gett mig många fantastiska jobbmöjligheter, säger Huiras.

Familjen Huiras har en historia av dieselmekanik. Han hjälpte sin farbror att arbeta på stora traktorer och tunga maskiner. “Ju mer jag arbetade med den här typen av bil, desto roligare och mer intressant var det för mig. Att försöka komma på varför något inte fungerar är så roligt. Du vet aldrig vad som kommer att hända och det är mycket användbart om du kan lösa problemet. “

Huiras planerar att använda stipendiemedlen för att köpa verktyg som hjälper honom att hitta ett jobb hos Yancey Caterpillar eller John Deere. “Att ha de rätta verktygen är mycket viktigt inom det fält jag kommer att vara i, och det är en stor hjälp,” sa Huiras.

Bernard M. Bryan III från Buena Vista är den tredje studenten som får ett CAT-excellensstipendium i år. Han förbereder sig också för att ta examen i december 2022. ”Sedan barndomen har jag varit intresserad av mekaniskt arbete. När jag var 16 i gymnasiet började jag jobba på en liten gård runt utrustning. Sedan, när jag var 22, erbjöds jag ett jobb i en lokal butik i Ellaville, GA, och arbetade med utrustning. , bevattningsmotorer och dieselbilar. Efter att ha jobbat där i några månader insåg jag att det här var något jag ville bygga en karriär inom, och jag började utvärdera högskolor, säger Bryan.

“Jag valde South Georgia Technical College eftersom det hade det bästa dieselprogrammet i staten, och det var här hemma. Jag kunde arbeta heltid på dagen och gå på lektioner på natten. ” Brian arbetar nu på Sun Belt Ford i USA, där han lärde sig datorsidan av dieselområdet, såväl som den mekaniska sidan.

”Jag har varit inom detta område i mer än ett år och jag var tvungen att ta verktyg från mina kollegor för att slutföra arbetet i tid. Med detta stipendium kommer jag att kunna utöka mina verktyg för att hjälpa till med mina mekaniska färdigheter inom detta område. Jag är väldigt tacksam för den här möjligheten, tillade Brian.

Den fjärde studenten som får Caterpillar Excellence Scholarship är Mitchell, Bowen J. Snider från GA. “Jag reser till campus vid South Georgia Technical College var tredje och en halv timme varje vecka. Men jag hittade ett dieselprogram som jag kunde arbeta med, inte bara i en datorsimulator, utan i en butik. Jag lär mig bäst när jag löser problem inte bara med mig själv, utan även med andra. Det här programmet ger mig den här möjligheten, och min instruktör, Chase Shannon, är väldigt inspirerande och ger mig möjligheten att träna motorreparationer i både teoretiska och praktiska tillämpningar, säger Snyder.

Snyder tog 2021 examen från Glasgow County High School. Han har varit engagerad i Future Farmers of America och deltagit i aktiviteter, tävlingar och tävlingar relaterade till jordbruk, skogsbruk och dieselmotorer. ”Jag var väldigt intresserad av dieselmotorer, särskilt de som var relaterade till träindustrin. Under min omfattande arbetsbaserade utbildning arbetade jag med ett lokalt timmerföretag som lärde sig att serva, använda och driva dieselrelaterad avverkningsutrustning. ”

Snyder var en dubbelinskrivningsstudent vid Oconee Fall Line och Technical College of Athens. Men han ville ha fler möjligheter att syssla med dieselmotorer och svetsning. Han hittade den på Technical College of South Georgia.

I slutet av varje vecka återvänder Snyder hem och underhåller utrustning för en långhelg på ett av de lokala timmerföretagen. Sedan på måndag återvänder han till campus där han vistas. “Även om det är mycket arbete vet jag att det är viktigt att avsluta det här utbildningsprogrammet eftersom det har potential att förändra mitt liv.”

Alla fyra studenterna på Diesel Equipment Technology gav komplimanger till instruktören Chase Shannon och dieselreparationsindustrin. “Vi har möjlighet att lära oss på ett brett utbud av utrustning, och vi lär oss alltid något annorlunda. “Herr. Shannon betonar problemlösningsförmåga, tålamod och att göra rätt för första gången.”

”Det är något med att demontera och sätta ihop motorn, och det fungerar bättre. Det är en känsla av framgång som ingen kan ta ifrån dig”, sa Brian.

Alla fyra eleverna var överens om att en annan positiv aspekt av deras karriär var att veta att deras arbete aldrig skulle exporteras. “Det kommer alltid att finnas bilar i behov av reparation, och det är bra för dieselmekaniker”, sa eleverna. De sa också att det ibland uppstår missförstånd på det här området. “Du måste vara smart. Det handlar inte bara om mekaniska färdigheter, även om det är en del av det, säger Gay. “Det finns en diagnostisk del av fallet. Du sätter den bärbara datorn i motorn för att veta vad du ska göra och varför. Sedan använder du praktiska färdigheter för att reparera. Du måste vara ganska heltäckande på det här området. ”

Den nuvarande beräknade ingångslönen för nystartade dieseltekniker är cirka 46 000 dollar per år, och jobbutsikterna förväntas öka med cirka 10 procent under de kommande fem åren.

“Dessa studenter exemplifierar och förkroppsligar alla de egenskaper vi letar efter hos en stipendiat”, säger Su Ann Bird, verkställande direktör och vicepresident för institutionell utveckling vid South Georgia Technical College Foundation. “Vi tackar Caterpillar för möjligheten att dela ut dessa stipendier till dessa enastående dieseltekniker.”

SGTC Diesel Equipment Technology Trainer Chase Shannon berömde också eleverna. “De här eleverna är hårt arbetande. De har en god arbetsmoral, tycker om utmaningar och är mycket uppmärksamma. De återförenas aldrig när de hittar något. Om något inte fungerar som det ska undersöker de alltid varför det inte fungerar och letar efter vad mer som kan behöva repareras medan de är där. Det kan vara en stor besparing i verkliga livet, sa Shannon.

Varje student tackade Caterpillar och South Georgia Technical College Foundation för stipendiet. Studenter valdes ut för detta stipendium baserat på instruktörsrekommendation, akademisk prestation, testresultat och intervju. Dessa stipendier finansieras av SGTC Foundation genom donationer från Caterpillar Excellence Foundation. Partnerskapet med Caterpillar möter behovet av kvalificerade dieselutrustningstekniker och hjälper studenter som har nått framgång inom dieselområdet.

South Georgia Technical College tar för närvarande emot nya studenter för höstterminen. De som är intresserade av Diesel Equipment Technology Program kan kontakta Chase Shannon på [email protected] Klasserna startar den 18 augusti 2022 och enskilda kan ansöka online på www.southgatech.edu. SGTC avstod från testkraven för höstterminen. Registrering kommer att ske den 19 juli och 17 augusti.

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU