ANSÖKNINGAR

Detta är madrassen som lindrar min höftsmärta på natten…

Graviditet och sömn är inte lätta sängkamrater. Jag är gravid i åttonde månaden och har haft ont i höften i över två månader. Det är en kombination av graviditetsrelaterad ischias och min kropp som inte producerar relaxin, hormonet som ansvarar för att lossa ligamenten i bäckenet redo för den stora dagen.

Höftsmärtor under graviditeten

En madrass löser inte höftvärk under graviditeten på egen hand, så fråga din barnmorska eller läkare om hjälp. Jag blev hänvisad till en sjukgymnast som gav mig övningar för att stärka mitt bäcken och omgivande muskler, men du kan behöva något annat. Prata med din vårdgivare och berätta att din höftsmärta håller dig vaken på natten. Att uppfostra ett barn är hårt arbete och du behöver så mycket sömn du kan få.

Som tur är får jag som sömnredaktör testa de bästa madrasserna för alla typer av sovrum. Jag har för närvarande tre madrasser i rotation hemma för långtidstestning, men bara en har lindrat mina höftsmärtor på natten under graviditeten: Emma Original.

Du kan ignorera Emma först eftersom hon är billig. Men den här memory foam-madrassen har gjort stor skillnad på hur länge jag kan sova på sidan utan att vakna upp av obehag. Jag vaknar fortfarande ofta för att gå på toaletten och flytta till min andra sida såklart, men Emma hjälper mig att sova längre varje gång jag går ner igen.

Hur länge? Jag gick från att vakna varje timme på min förra madrass till varannan timme på Emma. Som min sömnmätare säger till mig, räcker det för att få mig igenom en hel sömncykel (ungefär 90 minuter) och lite till.

Hur Emma lindrar höftsmärtor under graviditeten

Jag har tidigare sovit på en Eve Premium Hybrid-madrass, som är en exceptionell skum- och spiralmadrass för de flesta som sover. Men när min graviditetshöftsmärta utbröt i Eva kände jag mig plötsligt för stark. Samma historia med DreamCloud Luxury Hybrid.

Jag behövde mer dämpning runt mina höfter, och av erfarenhet att memory foam erbjuder den djupaste kontureringen för ömma leder, bytte jag till Emma. Det var verkligen ett av de bästa besluten jag har tagit för min sömnkomfort under graviditeten.

För mig erbjuder Emma tillräckligt med tryckavlastning för att hantera obehaget, men utan att gräva i. Men det finns en avvägning och det är att gå och lägga sig och gå upp ur sängen…

Här är Emma Original som jag sover på i min tredje trimester (Bildkredit: Future)

Nackdelen med att Emma sover under graviditeten

När jag ursprungligen skrev min Emma-madrassrecension, noterade jag det svagare kantstödet och hur det kan vara svårare att resa sig från en memory foam-madrass för vissa människor. Nåväl, nu när min bebis är tyngre är det svårare att resa sig från Emma.

Eve Premium Hybrid och DreamCloud är lättare att få på eftersom de a) som hybridmadrasser ger ett fastare stöd som jag kan trycka av mycket lättare, b) de är längre än Emma och c) de har ett stadigt stöd på kanter hjälper mig upp ur sängen. Båda är utmärkta för att sitta på kanten när jag kämpar med skorna.

Men ingen av dem kommer i närheten av Emma Original för att lindra min höftsmärta på natten. Så jag tar smällen för att kunna ta mig upp ur sängen lite lättare så att höftvärken inte väcker mig varje halvtimme eller så… Även om jag ser ut som en upp och nervänd skalbagge som försöker fly ur sängen.

Om du föredrar ljudet från Eve eller DreamCloud för att hjälpa dig att komma i och ur sängen lättare under graviditeten, här är nedladdningen på dem…

https://www.techradar.com/news/this-is-the-mattress-that-relieves-my-hip-pain-at-night-in-pregnancy/

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU