BLOGG

Äntligen en Smart Air Fryer som vi faktiskt gillar

Jag är inte en stort fan av fritöser, och som någon som gör nötkött till en sällsynt godis kan ni föreställa er min ovilja att luftsteka en biff. Receptet kom dock från en pålitlig källa, så jag stekte en New York-remsa i en stekpanna och stoppade den i Brevilles nya Joule Oven Air Fryer Pro, som blästrade steken med varmluft och sedan automatiskt justerade ner värmen så att remsa av kött kust till en härlig finish. Det var ett dyrt, mört snitt, men teknikreceptet var utmärkt, vilket gav en jämnt rosa interiör och en mörk, skarp exteriör.

Air fryeren i fråga är brödrost-ugn-stilen, till skillnad från den klassiska stilen som alltid påminner mig om en fem-liters hink med en låda i botten där maten tillagas. Hur som helst är “luftstekning” ett marknadsvänligt sätt att beskriva varmluftsmatlagning, eller att använda en fläkt i en ugn för att laga mat med en stråle av varmluft.

Joule Air Fryer satsar hårt på Brevilles förvärv av ChefSteps 2019. Företaget var en av pionjärerna inom “ansluten matlagning”, ett segment av köksteknikmarknaden som använder mobilappar för att leda dig genom förberedelse- och tillagningsstadierna av ett recept. Att laga mat med en app tenderar att vara ett dystert förslag, men ChefSteps är historiskt sett ganska bra på dessa anslutna matlagningsupplevelser så jag gillade mina chanser här. ChefSteps sous vide-maskin, även lite förvirrande kallad Joule, har en app som anses vara en guldstandard för “smart kök”. Det biffreceptet jag tog itu med när jag började testa Joule-ugnen är vintage ChefSteps – en smart twist på tekniken som kan lägga till lite komplikationer, men en som får hjälp av användbara videor och ger en värdig vinst. De flesta air-fryer recept har du inte smutsiga en panna för att bränna din biff, men resultaten blir inte alls lika bra.

(Fullständig information: Jag arbetade som kontraktsskribent och recepttestare för ChefSteps i fyra månader, med start i slutet av 2015.)

Å andra sidan är jag en sugen på kola och vaniljsås, så när jag slog till med att göra receptet Fantastic Flan i Joule ugnsappen, var det ingen flantastisk upplevelse. Receptet kräver 330 gram vitt socker “delat”, recept-tala för att signalera att dessa 330 gram kommer att delas mellan karamellen och vaniljsåsen. Efter att jag hade ställt ut min mise en place fortsatte jag till steget att göra kola, läste “kombinera sockret och vattnet i en kastrull” och hällde i det hela. Först när jag kom till steget med vaniljsås, som kräver socker som ska vispas i med hela ägg, extra gulor och salt, insåg jag receptets fel. Inget av stegen ger en sockermängd som de borde, vilket innebär att jag inte kommer att vara den enda flaniga flanfansen.

Juryn var ute på appen, men apparatens kvalitet var direkt tydlig. Jag är mer av en “luftfry med min hemugns varmluftsinställning” typ av kille, men folk är töntiga efter airfryers. Om jag någonsin skulle gå av min höga häst var det här maskinen som skulle övertyga mig om att göra det.

Foto: Breville

Joule Oven Air Fryer Pro – som kostar $500 i rostfritt stål och $550 i svart – är som det snygga uppgraderingspaketet för Brevilles topprankade $400 Smart Oven Air Fryer Pro. Med båda får du en rymlig, välbyggd air-fryer-ugn som också kan rosta, baka, steka, värma och torka ut. Joule-ugnen kännetecknas av sin app med nästan 200 recept som guidar dig, och ett par nischade tillagningslägen som “bottom bake”, som på de flesta inbyggda ugnar bara betyder “baka” och “bottom broil.”

Om Breville lade till ångugnsfunktioner skulle det här vara en kattmynta som är en nörd av primomat.

Om du lagar något av appens recept kan en funktion som heter Autopilot automatiskt justera ugnsinställningarna allt eftersom tillagningen fortskrider, något den gjorde när jag gjorde både steken och flanen. För helstekt kyckling gör appen att ugnen växlar mellan “hög yttre stekning” med temperaturer över 450 grader Fahrenheit och 115 graders uppvärmning, tillsammans med steg för stekning, varmluft och luftstekning. Allt det där retades ut under loppet av nästan fyra timmar, under vilka jag inte behövde lyfta ett finger.

Om Breville lade till ångugnsfunktioner som de som finns i Anova Precision Oven, skulle det här vara en kattmynta som nördar med mat.

Det finns andra förmåner och egenheter också. Du kan säga åt Alexa eller Google Assistant att ställa in ugnen på en temperatur, men du kan nästan alltid göra det snabbare genom att vrida på en ratt och trycka på en knapp. Du kan fråga Alexa när din mat ska vara klar (info som också finns i appen) eller att stoppa ugnen åt dig. Som Apple-person noterade jag att appen finns på iPhone, men inte den köksvänliga iPaden.

Håll kontakten med oss ​​på sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka här för att gå med i vår Twitter och Facebook

Botón volver arriba

Ad blocker detected

You must remove the AD BLOCKER to continue using our website THANK YOU